10 СУПЕР ПОЛЗИ ОТ ШИПКАТА

10 СУПЕР ПОЛЗИ ОТ ШИПКАТА

10 супер ползи от шипката


Шипковият плод е истински поливитаминен концентрат, който почти няма аналог в природата с толкова много витамини, съчетани в един естествен продукт. Шипката е изключителен плод с много високо съдържание на витамин C, витамини B1 и B2, каротин и много други.

Още в древността шипката е призната като ценно и лечебно средство. Бащата на медицината, Хипократ, а и други древногръцки учени като Теофраст и Диоскорид са оценявали високо ползите от шипковия плод. Предписвали са го като противовъзпалително средство за множество различни заболявания.

В последните години станаха модерни т. нар. суперхрани и суперплодове като годжи бери, асай бери, чиа и много други, измествайки от фокуса шипката, която освен че е много полезна за здравето, е и достъпна като цена, отглежда се в България и може да се открие с добро качество.

Запознайте се с 10 невероятни ползи от шипката:

Помага при простуда и подпомага противовъзпалителните процеси;
Чаят от шипки засилва имунитета и дава енергия – високите количества на витамин С в шипката може да спомогнат за намаляването тежестта и честотата на настинките. Чаят от билката е богат и на важния витамин А, който също спомага за засилване защитните сили на организма и дава повече енергия.
Малки промени в ежедневието, които ни предпазват от инфекции и зарази

Отвара и чай от шипков цвят се използват за компреси при възпаления на очите и кашлица;
Отвара от листа и клонки действа болкоуспокояващо при радикулит и стомашни колики, използва се също при метеоризъм и диария;
Шипковото масло се използва при рагади (нацепване) на зърната при кърмачки, при рани, получени от залежаване, трофични язви; дерматити;
Хранителни комбинации за засилване на имунитета

Семената на плода имат жлъчегонно, диуретично и антисептично действие;
Шипковият плод понижава кръвната захар, стимулира образуването на червени кръвни телца и се препоръчва при болни от диабет, анемия, както и заболявания на нервната система;
Облекчава сърдечни и бъбречни страдания, нормализира кръвообращението и високото кръвно налягане, помага и при чернодробни заболявания;
Витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае по време на грип

Отвара от шипки се препоръчва при вътрешни кръвоизливи, обилна менструация, кървящи хемороиди, трудно уриниране, хронично възпаление на бъбреците, витаминен недостиг, труднозарастващи рани и язви;
В народната медицина плодовете на шипката са се прилагали при камъни в бъбреците, анациден гастрит, маточни и носни кръвотечения.


Древна и вълнуваща история, притеснително висока цена, великолепен цвят, неподражаем аромат. Всички тези задължаващи характеристики се носят от едно нежнолилаво есенно цвете, чиито оранжевочервени близалца (връхната част на цветния плодник) тръгват на своя луксозен круиз от южните гръцки острови много векове преди новата ера.

прочети още

Mнoгo xopa нe знaят мнoгoбpoйнитe пoлзи зa здpaвeтo, ĸoитo мoгaт дa пoлyчaт oт изпoлзвaнeтo нa шaфpaн, ĸaтo билĸoвa дoбaвĸa. Зaбoлявaния, зa ĸoитo ce изпoлзвa ca мнoгoбpoйни .

прочети още

Шафранът може спокойно да се нарече един от най-старите продукти в света - той се споменава в египетските папири, писанията на Омир и Хипократ и дори в Библията заедно с маслини и смокини.

прочети още

ШАФРАНЪТ, КОЙТО ПРОИЗВЕЖДАМЕ Е ЛАБОРАТОРНО ИЗСЛЕДВАН И СЕРТИФИЦИРАН. СЕРТИФИКАТЪТ ЗА КАЧЕСТВО Е ВАЛИДЕН ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ НА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.

прочети още

ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ, СИЛНА ИМУННА СИСТЕМА, ЧИСТО ТЯЛО, ПЕРФЕКТНА ФОРМА, ЕНЕРГИЧЕН И ДЪЛГОЛЕТЕН ЖИВОТ!

прочети още

Всичко, което трябва да знаем за билките! Как да бъдем здрави и красиви! Какво е приложението на билките и как да подобрим здравето си!

прочети още
/div>